Loading...
The website is not published yet. Restricted access only.

About Us - NL

Published by Manirup Sinha
Mar 16, 2022

Over ons

Eindhoven Cricket Club is opgericht in 1915 en is daarmee een van de oudste cricket clubs in Nederland. De club herbergt leden met verschillende nationaliteiten, die vele talen spreken en een verscheidenheid aan culturen met zich meebrengen. Dit maakt ECC uniek, mensen uit allerlei windstreken die samenkomen om een sport die ze allemaal lief hebben, CRICKET, te beoefenen. ECC is lid van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB).

De club groeit geleidelijk de laatste jaren en heeft sinds 2018 een tweede elftal ECC-2. ECC-2 begon in 3B en wist in zijn eerste seizoen gelijk beslag te leggen op een promotieplaats (naar 2A) voor het lopende seizoen 2019. Het eerste elftal ECC-1 speelt nu in de Eerste Klasse (EK). Alleen Topklasse en Hoofdklasse gaat hierboven. ECC-1 was 2 jaar op rij, 2016 en 2017, kampioen waardoor zij van de tweede klasse, via de Overgangsklasse, naar het huidige EK zijn gepromoveerd.

Vanaf het seizoen 2019 heeft de club een nieuwe accommodatie betrokken, mede om, en tevens dankzij de toenemende ledenaanwas te huisvesten. De nieuwe accommodatie heeft (veel) betere faciliteiten, te beginnen met een groter cricketveld, een betere kantine en eindelijk een vaste oefenkooi. Een meer centrale ligging is daarbij zeker meegenomen.

Eindhoven Cricket Club probeert uit aller macht jeugdcricket in Eindhoven van de grond te krijgen. Door middel van jeugdprogramma's voor de leefgemeenschap in de omgeving. Wij moedigen ouders, cricketspelers en jongeren aan om deel uit te maken van deze vrijwillige poging om het bewust worden van en een bereidheid tot het spelen van het cricketspel. Onze cricket kampen staan open voor allen die meer willen leren over de sport cricket.

De club organiseert jaarlijks zowel een binnen als buiten cricket toernooi in Eindhoven. Eindhoven Cricket League (ECL) was de eerste tape ball (een met tape omwikkelde tennisbal) toernooi ooit georganiseerd in Nederland en wordt nu dus tweemaal per jaar gehouden. ECL wordt dit seizoen voor de 10e maal georganiseerd. Naar dit toernooi komen teams uit heel Nederland. In 2018 werd de eerste ECL T-10 georganiseerd waaraan 12 teams gedurende 2 dagen deelnamen.

Verder is de club betrokken bij vele andere activiteiten :

  • Introduceren van cricket aan kinderen door “binnen-schoolse” leerprogramma's
  • Aanmoedigen van jonge cricketers om sociaal aan leeftijdsgebonden competities mee te doen
  • Leraren en trainers opleiden om het spel onder de aandacht te brengen binnen de gemeenschap
  • Organiseren van 'team building' activiteiten voor Bedrijven met een 'workshop' Cricket